Predstavljam vam brend ESI

By Aleksandra Popović - Thursday, July 09, 2020



Zdravo! Dobrodošli nazad na moj blog! Odlučila sam da uvedem novu rubriku koja se zove "Predstavljam vam..." . U ovoj rubrici pisaću o brendovima, proizvodima.. koje želim da vam pokažem. Prvi post u ovoj rubrici biće o brendu ESI. Uživajte u postu.


O kompaniji ESI:

Kompanija ESI srl je, već 40 godina, jedan od vodećih evropskih proizvođača dijetetskih dodataka ishrani, fitoterapijskih i kozmetičkih proizvoda. Osnovao ju je sadašnji predsednik, Antonio Maria Galleano, 1975. godine. 

 

Fabrika se nalazi u Albisola Marini, kod Savone (Italija), i prostire na 19.000 kvadratnih metara, od čega je 10.000 kvadratnih metara namenjeno proizvodnim pogonima, a preostali deo se koristi u administrativne i komercijalne svrhe.

 

Kompanija posluje u potpunosti u skladu sa normativima HACCP sistema, garantujući da se proizvodnja, skladištenje proizvoda i njihov transport sprovode u skladu sa svim važećim propisima. Pored toga, ESI kompanija ima i 9001 ISO SERTIFIKAT, koji garantuje UKUPNI KVALITET proizvoda, počevši od planiranja, do proizvodnje i komercijalizacije.


MISIJA

 

Misija kompanije ESI srl je da doprinese dobrobiti ljudi sa proizvodima koji ispunjavaju najviše standarde kvaliteta.

 

PROIZVODNJA

 

Ekspertiza koja je sticana u periodu preko trideset pet godina poslovanja, zahvaljujući kontinuiranim naporima koji su usmereni ka naučnim istraživanjima, razvoju delotvornih proizvoda i efikasne inovacije formulacija, kao i striktan odabir i pažljiva kontrola sirovina, dovele su do toga da kompanija ESI bude među najboljim kompanijama u proizvodnji proizvoda prirodnog porekla.

 

 


Sadržaj paketa koji sam dobila:

-Aloe vera gel sa uljem čajevca i vitaminom E
-Rigenforte revitalizajući balzam
-Rigenforte šampon protiv opadanja kose
-Aloe fresh sprej
-Aloe vera ESI balzam sa SPF20


Aloe vera gel sa uljem čajevca i vitaminom E


O proizvodu: 

Hipoalergijski gel za negu kože, sa alojom, uljem čajevca i vitaminom E, bez parabena, veštačkih boja i parfema.

Posebno se preporučuje kod problematične i masne kože - sprečava pojavu akni i bubuljica. Ulje čajevca, zahvaljujući svojim antibakterijskim svojstvima, čisti kožu i isušuje akne i bubuljice, dok aloja obezbeđuje zadržavanje prirodne vlažnosti kože.
Vitamin E je antioksidans koji štiti kožu od prevremenog starenja.

 

Ublažava simptome psorijaze, smanjuje perutanje i dubinski hidrira suvu i osetljivu kožu. Preporučuje se i deci i odraslima nakon ujeda komaraca jer ublažava oticanje i svrab.

Trenutno umiruje crvenilo i upale nakon sunčanja, solarijuma, depilacije, epilacije i brijanja. Ubrzava lečenje i zarastanje rana kod manjih ogrebotina, kao i kod žuljeva uzrokovanih tesnom obućom.

Bezbojni gel koji ne masti kožu i ne ostavlja tragove na odeći.

Hipoalergijski proizvod; podvrgnut dermatološkom i mikrobiološkom testu.

 

Ne sadrži paraben, veštačke boje, parfeme i sulfate.


Gde kupiti?


Ovaj proizvod možete kupiti u privatnim i državnim apotekama bez recepta ili preko sajta hiperdrogerija ili u Lilly drogerijama.


Proizvod je dostupan u 100, 200 i 500ml.


Moje mišljenje:


Čula sam dosta utisaka i pozitivnih komentara o aloe vera ESI gelu. Dosta blogerki mi je preporučilo ovaj gel i utisci su im pozitivni. Nisam isprobala gel na koži lica jer se plašim da ne bude jako, pa da mi osuši lice. Isprobala sam ga na ujedu komarca i opekotini od Sunca. Oduševljena sam, jako brzo hladi ujede insekata i opekotine. Kako je sezona komaraca, trošiću ovaj gel sa zadovoljstvom. Preporučujem da se koristi i nakon depilacije ili brijanja. Mislim da je tuba od 200ml koju sam ja dobila sasvim dovoljna za par meseci korišćenja.  



Preporučujem vam ovaj proizvod jer je neophodan za leto. Moja ocena je 10! Na slikama možete pročitati šta je napisano na kutiji.



Rigenforte revitalizujući balzam sa matičnim ćelijama protiv opadanja kose


O proizvodu:

Balzam za kosu, bogat hranljivim sastojcima, namenjen oštećenoj i slaboj kosi sa tendencijom opadanja. Ovaj balzam ne čini kosu samo mekšom i lakšom za raščešljavanje već joj daje i poseban sjaj, uz svilenkast osećaj na dodir, kao i efekat povećanja volumena. Jaća kompletnu kosu, od korena do vrha dlake, sprečavajući formiranje „rascvetalih krajeva“.Proizvod ne sadrži veštačke boje, parabene i sulfate, pa se posebno preporučuje nakon tretmana kose keratinom kako bi se duže očuvali efekti tog tretmana.

Ovaj proizvod je hipoalergijski, napravljen tako da se izbegne pojava iritacije. Alergološki testovi su izvršeni u Centru za kozmetologiju Univerziteta Ferrara (Cosmetology Centre of Ferrara University).


Sastav:


Biotinax - patentirana formula kompanije ESI, sastoji se od biotina, metionina i cisteina. Metionin i cistein su sumporne aminokiseline koje ojačavaju keratinsku strukturu kose, dajući joj čvrstinu i elastičnost. Biotin dovodi u ravnotežu proizvodnju sebuma i na taj način eliminiše probleme koje uzrokoju njegovo preterano lučenje (seboroični dermatitis, pojava peruti) ili nedovoljno lučenje (gubljenje sjaja, preterano isušivanje).

•  Keratin, pantenol i proteini mleka - obnavljaju vlasište i čine ga otpornijim na spoljna dejstva (sušenje fenom i četkanje kose) i agresivne tretmane (poput farbi za kosu i kiselina za minival).

 •  Arganovo ulje - vlaži kosu i čini je mekanom i laganom za češljanje, sadrži antioksidante, te ima svojstva omekšavanja i hidriranja.

•  Kofein - stimuliše prokrvljenost kože glave i time pospešuje dotok kiseonika u folikule što predstavlja osnovu za rast zdrave kose, usporava njeno prerano starenje i prateće opadanje kose i obezbeđuje lepšu i jaču kosu.

•  Matične ćelije - stimulišu obnavljanje bulbe i korena kose. Kako proističe iz studije objavljene u Žurnalu primenjenih nauka, švajcarska jabuka Uttwiler sadrži aktivni princip koji može da uspori starenje epidermalnih ćelija, produži životni vek ćelija i aktivira ponovni rast kose kod osoba koje imaju predispozicije za ćelavost. Folikule dlake kože glave, u stvari, predstavljaju pravi rezervoar matičnih ćelija kože. Jedna od karakteristika matičnih ćelija jabuke je i interakcija sa ćelijama bazalnog sloja epiderma. Matične ćelije jabuke su u stanju da prodru u dermis gde dolazi do interakcije sa ćelijama dermisa; pokazuju jako regenerativno i reaktivirajuće dejstvo na folikul dlake, stimulišu ponovni rast kose i sprečavaju njeno opadanje i time odlažu pojavu fiziološkog starenja folikula dlake. Matične ćelije, ove posebne sorte jabuka, našle su svoju primenu na polju kozmetike, kao “obnavljači” ćelija u “anti-ageing” proizvodima i u proizvodima koji preventivno deluju na opadanje kose zahvaljujući svojoj sposobnosti da utiču na mehanizme obnavljanja i zaštite ćelija.


Gde kupiti?


Možete pronaći u svim privatnim i državnim apotekama i Lilly drogerijama.


Dolazi u tubi od 200ml.



Moje mišljenje:

Jako mi je drago jer sam imala priliku da isprobam Rigenforte balzam i šampon za negu kose. Dolazi u tubi od 200ml i smatram da se može koristi aktivno par meseci, još duže ukoliko ga ne koristite svaki put. Preporučuje se da se nanese na kosu češljem, zatim da se sačeka par minuta i ispere. Nakon balzama meni su krajevi bili uvek mekani. Spasio me je čak i ispucalih krajeva. 

Jedino vam ovaj balzam ne preporučujem ukoliko imate jako suve krajeve kose.

Moja ocena je 9.


Rigenforte šampon protiv opadanja kose


O proizvodu:

Rigenforte šampon, za svakodnevnu upotrebu, namenjen je sprečavanju procesa proređivanja kose i preteranog opadanja. Pogodan je za tanku i oštećenu kosu, poboljšava volumen, tonira i hidrira kosu oštećenu dejstvom sunca, vetra, smoga i farbi za kosu.Rigenforte šampon sadrži mešavinu tenzida koji efikasno i dubinski ciste kosu; s obzirom na njegovo neagresivno delovanje prilikom pranja kose - može se svakodnevno koristiti.  Proizvod ne sadrži veštačke boje, parabene i sulfate, pa se posebno preporučuje i nakon tretmana kose keratinom kako bi se duže očuvali efekti tog tretmana.

Ovaj proizvod je hipoalergijski, napravljen tako da se izbegne pojava iritacije. Alergološki testovi su izvršeni u Centru za kozmetologiju Univerziteta Ferrara (Cosmetology Centre of Ferrara University).


Gde kupiti?


Možete proizvod pronaći i u privatnim i državnim apotekama i Lilly drogerijama.


Dolazi u boci od 200ml.




Moje mišljenje:

Kao i balzam, šampon mi je odgovarao. Dolazi u jako lepoj bočici od 200ml i miriše na lavandu. Potrebna je jako mala količina jer brzo zapeni, lako se ispira ali je potrebno da odstoji par minuta pre toga. Ne preporučujem da ga koristite ukoliko imate suvo teme glave. 
Meni se kosa brzo masti ali je šampon smirio to. Prala sam kosu na četiri dana , ne na dva dana kao što sam inače radila. Moram da se pohvalim da mi je kosa i porasla, uverila sam se u kvalitet ovog proizvoda.

Moja ocena je 10.





Aloe vera fresh sprej osveživač daha


O proizvodu:

ALOE FRESH sprej osvežava dah i sprečava razvoj bakterija u usnoj duplji  zahvaljujući  svom jedinstvenom  sastavu.

Sadrži aloju, etarsko ulje čajevca, ekstrakt semenki  grejpfruta

i kitosan koji  deluju antiseptički i protivupalno pa se može preporučiti i za ublažavanje tegoba kod pojave afti, upaljenih desni  i kod bolova u grlu.

Kitosan – obezbeđuje produženo zaštitno delovanje spreja, sprečava nastanak karijesa, ima antimikrobno dejstvo i sprečava taloženje streptokoka, kandide i stafilokoka. 

Ksilitol (zaslađivač prirodnog porekla) povećava pH vrednost usne duplje nakon obroka i time sprečava razmnožavanje bakterija koje uzrokuju naslage i karijes.

Aloe fresh sprej ne sadrži alkohol, saharin ni potisni gas.


Gde kupiti?


Možete ga kupiti u državnim i privatnim apotekama i Lilly drogerijama.


Dolazi u boci od 15ml.



Moje mišljenje:

Jako mi se dopao osveživač daha, jedino što mi je zasmetalo je ukus, ima vrlo čudan ukus i meni pak i gorak. Dolazi u bočiči od 15ml i dosta je mali, pa lako staje u svaku tašnu ili džep. Moja ocena je 8.

Aloe vera balzam sa SPF 20


O proizvodu:

Balzam za usta sa prirodnim sastojcima - alojom, uljem argana, ši piuterom, uljem jojobe i vitaminom E.

Aloja je ima umirujuće delovanje i obnavlja sluzokožu pa se posebno proporučuje i kod ispucalih usana. Arganovo ulje i ši puter dubinski hrane sluzokožu usana. Faktor zaštite od sunca je 20 SPF. Ulje jojobe hidrira usta i sprečava prekomerno isušivanje usana i upale.

Hipoalergijski proizvod, dermatološki testiran. 

Ne sadrži veštačke boje, konzervanse, paraben i NLS.

Proizvod za spoljašnju upotrebu, držati dalje od izvora toplote.


Gde kupiti?


Možete ga kupiti u državnim i privatnim apotekama i Lilly drogerijama.


Moje mišljenje:


Nisam bila u prilici da isprobam balzam sa zaštitnim faktorom. Ovo mi je zapravo nephodno jer je pored lica bitno zaštiti i usne od UV zračenja. Zbog toga mi se dopada jer sadrži zaštitni faktor 20. Ukoliko nemate balzam sa spf, ovo je idealno rešenje, moja ocena je 10.


Pogledajte njihove društvene mreže, zapratite ih i podržite.


Sajt - https://www.bgbitaliana.rs/home


Facebook - ESI Srbija


Instagram - esi_srbija



Da li ste isprobali neki proizvod brenda ESI? Da li vam se dopada nova rubrika?

Pišite u komentarima



Nadam se da vam se post dopao,čitamo se uskoro....





  • Share:

You Might Also Like

5 коментара

  1. Extra proizvodi!Kvalitet na prvom mestu.Moje iskrene preporuke!Iako imam jako osetljivu kožu i kožu glave,proizvodi su ispunili i premašili moja očekivanja.👏👏👏

    ReplyDelete
  2. Beautiful! I love products with aloe vera in them.

    www.fashionradi.com

    ReplyDelete
  3. Baš bih isprobala taj aloe vera gel, komarci su me već urnisali a baš sam se pitala šta bi moglo da mi umiri ujede! Hvala na preporukama, odličan post 🤗❤

    www.iammilitza.com

    ReplyDelete