Book Haul

By Aleksandra Popović - Sunday, August 13, 2017


U poslednje vreme uvek kada sakupim dovoljno novca kupim neku novu knjigu. Šminku sam zamenila knjigama i smatram da sam sada u nekoj fazi gde me više interesuje čitanje nego šminka. Pokazaću vam knjige koje sam kupila i napisaću vam kratak opis koji uvek stoji iza knjige. 



Gijom Muso - Zov anđela


 Ovo je knjiga koju sam pročitala u jednom dahu , mogu reći da je fenomenalna. Od svih knjiga uzela sam prvo nju da čitam jer me je najviše privlačila sama tematika knjige. U knjizi se radi o dvoje mladih ljudi koji u gužvi na aerodromu greškom zamenjuju telefone. Neću više da otkrivam jer je knjiga odlična i stvarno je preporučujem. Inače , to je jedina knjiga koju sam stigla da pročitam , trenutno čitam jednu drugu.


Gijom Muso - Zato što te volim 


Petogodišnja Lajla nestala je u jednom tržnom centru u LA. Potreseni tragedijom , njeni roditelji se razilaze. Pet godina kasnije Lajla se pojavljuje na istom mestu na kojem joj se izgubio svaki trag. Pitanje je , gde je bila svo ovo vreme i sa kim? Jedva čekam da pročitam ovu knjigu , deluje dosta zanimljivo i mislim da će mi se dopasti.


Džesika Brokmoul - Ni dana bez tebe


Naredne dve knjige je uzela moja majka za nju , ali što da i njih ne pokažem. Deluje mi kao ratna ljubavna priča o dvoje mladih koje rat odvaja. Ne volim toliko dramu i ljubavne knjige. Gijom Muso piše trilere-ljubavne i njegove su mi dosta zanimljive. Tako da , ne verujem da ću ovu knjigu pročitati jer nije u mom stilu i ne dopada mi se toliko.



Hana Filding - Noć karnevala


Duboko razočarana u ljubav , mlada Veniša odlazi u Italiju i započinje novi život. Uspešni arhitekta , godinama je gradila neprobojnu tvrđavu oko svog srca. Međutim , jedne karnevalske noći u Veneciji upoznaje Paola koji se spašava od napadača. Od tada njeno srce počinje da voli kao nekada. Ali da li će ih njihove tajne razdovojiti? Kao i prošla knjiga i ova mi ne deluje zanimljivo. Možda zato što nisam romantičan tip osobe pa me ljubavni romani toliko i ne privlače.


Gijom Muso - Ako sutra ne postoji


Ema živi u Njujorku. Sa trideset dve godine , i dalje traži onog pravog. Metju živi u Bostonu. Izgubio je ženu u strašnoj nesreći , i sam odgaja ćerku. Preko interneta se upoznaju i veruju da ih je sudbina spojila. Istog dana , ulaze na ista vrata ali se nikada ne sreću. Deluje mi jako zanimljivo , zašto su se mimoišli i nikada se nisu upoznali? Jedva čekam da pročitam ovu knjigu.


Gijom Muso - Vrati mi se


Jednog dana Itan dobija pozivnicu za venčanje žene koju je nekada davno voleo , ali koju je ostavio da bi se posvetio karijeri. On je sada jedan od najuspešnijih psihijatara u Menhetnu - bogat , poznat ali usamljen. Odlučivši da ponovo osvoji Selin , posle 24h ubija ga nepoznati muškarac. Međutim , sledećeg jutra se budi i proživljava isti dan.


Gijom Muso - Devojka od papira


Pre nekoliko meseci Tom Bojd je ima sve u životu. Bio je slavni pisac , živeo u modernom kvartu LA i uživao u vezi sa poznatom pijanistkinjom. Kada raskidaju on se zatvara u sebe i zbog slomeljenog srca gubi inspiraciju. Jedne večeri na vrata će mu pokucati jedna žena. Ona tvrdi da je Bili , junakinja iz njegovih romana. Iako misli da to nije stvarno on počinje da prihvata tu ženu i pokušava da nastavi da piše kako ona ne bi umrla.


Gijom Muso - Sedam godina kasnije


U pitanju je roman koji će porodicu ujedniti zbog nesreće u kojoj nestaje sin. Iako su se razveli Niki i Sebastijan će se posle sedam godina ponovo sresti i uputiti u avanturu kako bi pronašli svoga sina. Ovo sam vam kratko prepričala , dosta je dug opis i bilo bi glupo da sve otkrijem.


Gijom Muso - Možda nebo zna


Poslednja knjiga i ujedno i druga knjiga koju sam uzela da čitam. Ostalo mi je još para strana i mogu reći da je razvlačim jer mi se ne dopada. Očekivala sam mnogo više od ove knjige , koliko su je svi hvalili. Radi se o Žilijet i Semu koji će se sresti i provesti nezaboravan vikend zajedno. Ipak , morala je da se vrati u Pariz i kako Sem nije znao kojim rečima da je zadrži on je pušta da ode. Par minuta nakon poletanja aviona desi se eksplozija. Sem je očajan , ali njihova priča nije ni izbliza gotova.


To je sve što se tiče ovog haul posta. Kupila sam najviše knjige Gijoma jer mi se njegov stil dopada , ali nije ni njemu svaka knjiga savršena. Čitamo se uskoro.

Pitanje - Omiljena knjiga?


  • Share:

You Might Also Like

8 коментара

  1. Divan haul draga! Ja nisam neki ljubitelj Gijom Musoa, čitala sam Central park i jednio mi se ta njegova knjiga dopala. Mada, ja ne volim nešto ljubavne romane toliko koliko krimiće. :D Inače, omiiljena knjiga mi je Anđeo tame od Sidni Šeldon i Tili Bagšo. :)


    Milica's diary

    ReplyDelete
  2. Veoma zanimljiv haul, draga. Nisam pročitala ni jednu od navedenih knjigu ali sve deluju izuzetno zanimljivo. ♥

    Die with memories,not dreams

    ReplyDelete
  3. Vidim da si uzela puno Gijomovih knjiga! Ja nisam do sada čitala njegova djela, ali moja mama jeste ''Zato što te volim'' i mnogo je hvali. Odličan haul draga! :D
    P.S. Moja omiljena knjiga je ''Plivač'' od Andrije Terzića, iako postoji još dosta njih koje mi se jako dopadaju. ♥♥♥


    Novi post -> http://innisall.blogspot.com/2017/08/bts-outfits.html

    ReplyDelete
  4. Ajme, uvek se obradujem citanju ovakvih postova, jer obozavam da citam,a i knjige jako cenim! Odlican haul, draga Aleks, zaista sam odusevljena. Ni jednu od knjiga nisam citala ali mi izgledaju veoma interesantno i ocekujem detaljnije recenzije o njima.

    Visit me, and follow. See you soon. Maleficent

    ReplyDelete
  5. Divan post draga,samo tako nastavi!
    Obožavam tvoj blog ♥

    ENIWAY

    ReplyDelete
  6. Super post! Osobno nisam pročitala niti jednu od ovih knjiga ,ali se čine jako zanimljivima !
    novi post je na blogu:https://katysblogblogger.blogspot.hr/2017/08/putovanje-u-split-i-trogir.html

    ReplyDelete
  7. Super post!Teško je pogoditi pisca kojeg voliš čitati xd.Morat ću da pročitam koju knjigu od Gijoma kada ga toliko voliš!Hvala na preporukama! :)
    Uniquisi

    ReplyDelete
  8. Hi dear,
    i'm a new follower of your nice blog (n 433)
    can you follow mine? <3
    https://amoriemeraviglie.blogspot.it/

    ReplyDelete